polityka prywatności

W Polskim Towarzystwie Rejestracji i Identyfikacji Zwierząt przywiązujemy olbrzymią wagę do szanowania osób korzystających z naszego serwisu oznakujpsa.pl i respektowania przysługujących im praw, ze szczególnym uwzględnieniem prawa do ochrony prywatności.

  • Gromadzimy tylko te dane osobowe, które zostały nam przez Państwa dostarczone.
  • Nie przekazujemy Waszych danych osobowych podmiotom trzecim.
  • Nie wykorzystujemy Waszych danych w celach innych niż te, na które wyraziliście zgodę.
  • Tylko autoryzowani pracownicy Polskiego Towarzystwa Rejestracji i Identyfikacji Zwierząt posiadają dostęp do gromadzonych przez nas danych osobowych.
  • Umożliwiamy wgląd oraz edycję posiadanych przez nas Państwa danych osobowych.
  • Ściśle przestrzegamy Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (Dz.U. Nr 133 poz.883)

Polskie Towarzystwo Rejstracji i Identyfikacji Zwierząt nie udostępnia żadnych informacji osobowych podmiotom trzecim, chyba że następuje to za zgodą użytkownika lub na wniosek organów uprawnionych do żądania takich informacji (policja, prokuratura, sądy, itp.) w przypadku podejrzenia naruszenia obowiązującego prawa przez Użytkownika.

Zastrzegamy sobie prawo do wysyłania osobom, których dane kontaktowe uzyskaliśmy dzięki rejestracji w naszym serwisie, niezapowiedzianych wiadomości.

Pod tym określeniem rozumiemy informacje odnoszące się bezpośrednio do działań statutowych Polskiego Towarzystwa Rejestracji i Identyfikacja Zwierząt (np. zmiany w serwisie, nowe oferty, promocje) jak i niekomercyjne listy (np. życzenia, komentarze osobiste itp.).

Informacje na temat właściciela zarejestrowanego zwierzęcia nie są udostępniane osobom, które odnalazły zwierzę. Z właścicielem odnalezionego zwierzęcia kontaktuje się bezpośrednio autoryzowany pracownik Polskiego Towarzystwa Rejestracji i Identyfikacji Zwierząt i przekazuje dane osoby bądź jednostki która zwierzę odnalazła. Na życzenie właściciela zwierzęcia dane kontaktowe mogą zostać przekazane osobie, która zwierze odnalazła.

Jeżeli macie Państwo jakiekolwiek pytania, wątpliwości lub propozycje związane z naszą Polityką Prywatności, prosimy o kontakt z naszym biurem.